Four Notes and a Chord

Short music video by me and my five brothers.

Maribomba

Live looping dankzij Ableton, Push 2 en de plug-in van Binkbeats.

Studio-impressie Salba Nan

Salba Nan heb ik met Cada Dia en de Curaçaose zangeres Izaline Calister in 2014 opgenomen in de Silvox Studio in het Gelderse Silvolde. Izaline schreef de tekst en ik deed de compositie en het arrangement. Caspar Falke deed de techniek en samen met hem tekende ik voor de productie.

Het overige personeel: Izaline Calister – lead en backing vocals; Luuk Hof – trompet en flugelhorn solo; Gerald Boesjes – trompet; Marijn Teuling – saxofoons; Marcel van de Burgwal – trombone; Alex Lipan – gitaar; Nick Kerkhoff – basgitaar; Marcel Voorhuis – drums; Hans Kerkhoff – malletKAT en percussie.

Live opname Tomato Juice

Eigenlijk was dit een experiment. Ik vroeg me af of ik de malletKAT zo kon programmeren dat ik verder geen andere apparatuur meer aan hoefde te raken terwijl ik een liedje bedacht en het al spelend opnam.

Dat kan dus, maar eerlijk gezegd is het wel veel werk. Ik gebruikte voor het opnemen van de loops Ableton Live. Normaal stuur ik het programma aan met de Akai APC-40. Nu stuurt de malletKAT de computer aan. Soms rechtsstreek maar soms ook via de APC-40. Op de malletKAT staan alle geluiden alvast op volgorde. Starten van de loops, de opname, het afspelen en het wisselen van scenes doe ik door de foot-switches in te trappen. Hierdoor krijgen de toetsen op de malletKAT een andere functie. Onder een aantal toetsen zit bijvoorbeeld een clip of een hele scene.

Ableton aansturen met de APC is veel makkelijker en het experiment krijg daarom ook geen vervolg. Ik wilde gewoon weten of ik het kan. Ik denk van wel. Luister maar eens.

Cada Dia op Internationaal Jazz Festival Enschede

In juni 2012 stond ik met Cada Dia op het Internationale Jazz Festival van Enschede. De laatste editie helaas, want de subsidiekraan ging dicht en de organisatie van dit mooie festival kon niet met minder financiële middelen niet instaan voor de kwaliteit. Heel jammer. Voor Cada Dia was het een geweldige ervaring. De band werd goed ontvangen. Niet alleen bij het doorsnee publiek, maar ook bij de vakmensen. Trots op Gerald Boesjes – trompet en flugelhorn; Helen Ostafew – zang; Nick Kerkhoff – basgitaar; Marcel Voorhuis – drums; Frank Groen – trompet en flugelhorn, Alex Lipan – gitaar; Marcel van de Burgwal – trombone; Marijn Teuling – saxofoons.

Night and Day

Een aantal jaren heb ik met een trio de jamsessies bij Muziekcafé De Cactus in Hengelo ingeluid. Voor het kleinste podium van Nederland is de malletKAT een uitkomst. In het begin nam ik de “echte” vibrafoon mee, maar die moest altijd volledig worden gedemonteerd, omdat hij anders niet door de deur kon. En standards spelen op de e-vibes gaat ook prima. Met Jan ter Maat jr. op drums en Andrew Read op contrabas speel ik Night and Day van Cole Porter.

Invitations - mallet solo

In 2011 stond er ook wel wat meer commercieel repertoire op de setlist. Best leuk. Shakatak kan dan wel heel erg 80-er jaren zijn, ik vind het heerlijk om te spelen. Op het origineel zit op deze plek natuurlijk een piano solo, maar Cada Dia heeft geen keys. Dus mag ik van mijzelf soleren op mallets. Verder bestond de band uit Marijn Teuling – saxofoons; Luuk Hof – trompet en flugelhorn; Alex Lipan – gitaar; Helen Ostafew – zang; Marcel Voorhuis – drums; Bert Fransen – trompet en flugelhorn; Marcel van de Burgwal – trombone; Nick Kerkhoff – basgitaar.

Tropical Night 2011

Dat ook een niet-commerciële band een publiekstrekker kan zijn hebben in 2011 wel bewezen tijdens de Tropical Night in Hengelo. We begonnen met een handjevol publiek. Voor het eind van de eerste set was de straat gevuld met tweeduizend mensen. Op de bühne zat Marcel Voorhuis – drums en stonden Alex Lipan – gitaar, Bert Fransen – trompet en flügelhorn; Hans Kerkhoff – malletKAT; Marijn Teuling – saxofoons; Helen Ostafew – zang; Marcel van de Burgwal; Nick Kerkhoff – basgitaar; Luuk Hof – trompet en flügelhorn.

Guess What? - Metropool

Een concert georganiseerd met een band en twee internationale gastsolisten. De band is Cada Dia, de solisten Russell “Konkie” Halmeijer, een steelpan-speler uit Curaçao, en de percussionist Nippy Noya. We spelen het openingsnummer Guess What? Een liedje van mij. De band bestond in 2010 uit Helen Ostafew (zang), Luuk Hof (trompet), Edwin Hasperhoven (gitaar), Reindert Kragt (bas), Marcel Voorhuis (drums), Gerald Boesjes (trompet), Marcel van de Burgwal (trombone), Marijn Teuling (saxofoons) en Hans Kerkhoff (vibrafoon).

Conga-intro van Nippy Noya op Always There

Ik organiseerde voor Cada Dia concert met twee gastsolisten. Een ervan was de wereldberoemde percussionist Nippy Noya. Hier hoor je hem tijdens de intro op de Incognito-cover Always There. Samen met Marcel Voorhuis speelt hij een open solo voordat de blazers het originele intro inzetten.