DSC_0702Het is alweer een hele tijd geleden dat ik werd geboren. Het eerste wapenfeit was mijn afstuderen aan het Stedelijk Conservatorium in Zwolle, waar ik me druk maakte op het klassiek slagwerk en de lichte muziek. Na omzwervingen in diverse bands en op verschillende instrumenten als drums, bas, toetsen, trompet en saxofoon richt ik mij tegenwoordig voornamelijk op het vibrafoon spelen, het arrangeren en componeren. Naast mijn band Cada Dia pak ik alle leuke muziekklussen aan en ben ik zakelijk/artistiek leider van de stichting Stillis culture entertainment.

Vroege jaren
Op 17-jarige leeftijd kreeg ik mijn eerste klus die geen geld koste. Het was op een bruiloft en ik speelde drums in een dixieland-band. In datzelfde jaar werd ik mallet-speler / percussionist bij het TRO (een orkest dat de muziek verzorgde bij een Nederlandse theatershow). Het volgende jaar speelde ik niet alleen de drums, maar schreef ik ook de arrangementen en werd ik zelfs de band-leider. Voor deze optredens maakte ik meer dan 300 arrangementen voor 13 verschillende shows.

Schrijven
En het gaat maar door en door en ……. Ik ben trots dat ik kan zeggen dat enkele van mijn arrangementen gespeeld zijn door de Duitse NDR en SWF Big Bands. Maar goed, ik heb niet alleen voor big bands geschreven. Ik arrangeerde en componeerde voor enkele speciale projecten, drumbands, slagwerkgroepen, commercials en popmuziek.

DSC_2412

Met Martin Senders (bas) en Jan Wessels (trompet)

 

CCI00008

Met Lils Mackintosh

Spelen
Ik heb het podium mogen delen met Lee Towers en Anita Meyer, nationale grootheden in hun beste dagen en nog steeds geweldige entertainers. Als jazz-vibrafonist speelde ik met muzikanten die ik ontzettend respecteer. Ik moet daarbij noemen Hammondfreak John Hondorp (docent aan het conservatorium), zijn collega Ruud Ouwehand, die de bas speelde voor vele wereldbekende musici, Jan Wessels (trompet- en bugelsolist bij het Metropole Orkest), Rob Horsting (pianist en arrangeur bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw), Ferdinand Povel (bevlogen tenor-saxofonist en winnaar van de prestigieuze Boy Edgar-prijs in 2011) en Edison-Award winnende Swing Singer Lils Mackintosh. En natuurlijk de gerespecteerde bandleden van Cada Dia, inclusief de wereldberoemde Nippy Noya, die Cada Dia’s vaste additieve percussionist is geworden.