Djembu

Djembu

Djembu is iets nieuws!

Djembu is een internationaal muziek project. Het lijkt in eerste instantie misschien niet uniek, maar als je wat beter kijkt ga je daar toch iets anders over denken.

Het concept

Op het podium wordt geïmproviseerd. Niet door één muzikant, maar door een hele band. Willekeurige stukjes worden opgenomen, in een loop gezet, bewerkt, gemixed etc. Allemaal terwijl het publiek toekijkt. Alleen maar toekijkt? Nee, ook van de geluiden uit het publiek worden samples gemaakt, die weer worden gebruikt voor ritmes, akkoorden en melodielijnen.

Behoorlijk experimenteel dus. En daar komt nu het onderscheid. Djembu klinkt helemaal niet als een vaag experiment maar is juist bijzonder toegankelijk en dansbaar.

Cada Dia is uniek

“Wat funk en fusion gemixed met een flinke schep jazz in een latin shaker”. Dat is de beste manier om de muzikale stijl van Cada Dia te omschrijven. Deze Nederlandse band werd opgericht in 2008. Hoewel ze ook bekende songs spelen, is Cada Dia beslist geen cover band, omdat deze formatie zijn eigen unieke sound heeft. Meer en meer speelt Cada Dia mijn composities: pakkende liedjes gearrangeerd in de typische Cada Dia stijl.

Cada Dia heeft samen met Izaline Calister een liedje opgenomen waarmee we aandacht willen vragen voor de koraalriffen in de Caribische Zee. De opbrengst gaat naar het goede doel. “Salba Nan” (Save Them) is te koop via iTunes.

Cada Dia

CadaDia